Türkiye’nin oksijeni kabul edilen Karadeniz, yemyeşil doğasıyla tüm ülkeye umut veriyor. Karadeniz yeşil ve mavinin her tonunu görmemizi sağlıyor, renkli ve doğal atmosferiyle insana yaşam enerjisi yüklüyor. Tazelenmek, dinlenmek, motivasyon kazanmak, ilham bulmak, doğayla iç içe olmak, yeşili doyasıya adımlamak isteyenler gezi rotasını Karadeniz’e çeviriyor. Karadeniz gezi rehberi bolca yeşillik, mavilik ve kültür kokuyor.

Karadeniz, şüphesiz her tatilcinin ve doğa tutkununun ölmeden önce görmek istediği yerlerden biri. Onlarca şehrin tüm güzelliği koruyan Karadeniz, sadece doğasıyla bile gezip görülesi bir bölge. Karadeniz gezi rehberi, bölgedeki en çok görülmesi gereken yerleri derleyen minimal bir rota oluşturuyor.

İşte Karadeniz’de gezilecek yerler…

abant

Batı Karadeniz Gezi Rehberi

Abant Gölü

Batı Karadeniz, Bolu’nun güzelliklerini saklıyor. Abant Gölü, yıl boyunca müthiş ilgi görüyor. Her mevsim ayrı güzellikler sunan göl, doğal ve incelikli yapısıyla hayran bırakıyor. Abant, adeta bir tabiat parkı. Yeşilin binlerce tonunu görebilir, göldeki yansımalarını izleyebilirsiniz.

Yedigöller Milli Park

Yine Bolu’dan bir gezi durağı. Yedigöller Milli Parkı, bitki örtüsü bakımından çok zengin. Göle yansıyan orman görüntüleri, göl kıyısında yürüyüş deneyimi, kamp ve karavanla tatil yapmak, gölün kusursuz güzelliklerini her mevsim fotoğraflayabilmek iyi hissettiriyor. Bolu’ya gelirseniz mutlaka burayı gezin.

Filyos Antik Kenti

Filyos Antik Kenti ve Filyos Kalesi, Zonguldak’ın bilindik turizm noktaları. Antik kent tarihi güzelliğiyle ziyaretçilerin beğenisini toplarken kale ise muhteşem şehir manzarasıyla hayran bırakıyor. Yıl boyunca her iki yer de çok sayıda turist ağırlıyor.

Amasra Kalesi

Bartın, Amasra Kalesi, şehrin önemli tarihi yapılarından. Kale yeşilliklerle çevrelenmiş görüntüsüyle çok seviliyor. Kale tarihi dokusu ve önemi nedeniyle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor.

Ilıca Şelalesi

Kastaomunu Ilıca Şelalesi tam bir Karadeniz yansıması. Yeşil atmosfer ve ferahlatıcı şelale şırıltısıyla Ilıca mutlaka görmeniz gereken bir Kastamonu durağı. Şelale çevresindeki işletmeler ve konaklamada rol oynayan bungalov evler, bölgede günü geçirmenizi kolaylaştırıyor.

boztepe

Orta Karadeniz Gezi Rehberi

Amasya Kalesi

Amasya Kalesi, aşağı ve yukarı olmak üzer iki bölümden oluşuyor. Her iki bölümün de muhteşem manzarası dikkat çekiyor. Kale, ihtişamıyla ve sunduğu enfes manzaralarla Amasya ziyaretçilerini kendine çekiyor.

Boztepe – Çambaşı Yaylası

Teleferik gezileriyle bilinen Boztepe, Ordu’nun yüksek bölgelerinden biri. Turistler Ordu’yu gezerken mutlaka teleferiğe biniyor, şehri tepeden görüntülüyor. Temiz havası ve yeşil manzarasıyla Boztepe ilgi gören turistik bir alan. Görmekten hoşlanacaksınız.

İlkadım

Samsun, İlkadım, Atatürk’ün Birinci Dünya Savaşı sonrasında Samsun’a çıktığında ayak bastığı ilk ilçedir. Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı ilçe olması sebebiyle hem şehir halkı hem de ülke tarihi için önemli bir yer olan İlkadım, yedi kilometrelik uzun sahil şeridiyle muhteşem bir deniz manzarasına sahip.

Hamsilos Koyu

Sıklıkla Türkiye’nin en mutlu şehri seçilen Sinop, Hamsilos gibi bir güzelliği bünyesinde barındırıyor. Hamsilos Koyu, harika bir manzaraya sahip. Bu güzide koya yeşil, masmavi deniz ve huzurlu bir sessizlik eşlik ediyor. Mutlaka görün, keyfini çıkarın.

ayder yaylası

Doğu Karadeniz Gezi Rehberi

Sümela Manastırı

Trabzon’un görülmesi gereken yerleri arasında bulunan Sümela Manastırı, ihtişamlı mimarisiyle bölgenin turizm kaynaklarından. Manastır, Bizans İmparatorluğu döneminden günümüze kadar varlığını korumayı başarmış önemli bir tarih simgesi. Manastırı görkemli Karadeniz manzarasını boydan boya gözler önüne seriyor.

Uzungöl

Tabzon Uzungöl, Karadeniz gezi rehberlerinin popüler yerlerinden yalnızca biri. Uzungöl, ormanlık alanları, dağları, muhteşem göl manzaralarıyla ve yerel işletmeleriyle ziyaretçileri bambaşka bir dünyada ağırlıyor.

Karagöl

Borçka Karagöl, Artvin’de görmeniz gereken yerlerden. Yemyeşil bir orman, şahane bir göl… Tabiat Parkı ilan edilen Karagöl, kamp ve karavan tatili için sıklıkla tercih ediliyor. Karagöl’ün mavi – yeşil görüntüsü dingin bir gezi molası vermeyi sağlıyor. Bozulmamış bir doğa görmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi öneriliyor.

Zilkale – Palovit Şelalesi

Zilkale ve Palovit Şelalesi birbirine çok yakın iki Rize rotası. Rize’nin sevilen gezi yerlerinden olan Zilkale ve Palovit Şelalesi, doğanın kucağında şahane bir atmosfere sahip. Yakınlık sebebiyle iki yeri de gezmenizi önerir, yenileyici anılar biriktirmenizi öneririz.

Ayder Yaylası

Karadeniz’in her köşesi doğal güzelliklerle dolu. Ayder Yaylası, Rize’nin sembolik yaylalarından olmasına karşın ülke genelinde popülariteye sahip. Yayladaki dağ suyu bile lezzetiyle ziyaretçileri hayran bırakıyor. Doğası, iklimi, güzellikleri ve köy evi konaklamasıyla Ayder Yaylası’nı çok seveceğinizden emin olabilirsiniz.

Mavi Göl (Sodalı Göl)

Karadeniz’de gezilecek yerler listesi yapıyorsanız eğer Mavi Göl’ü es geçmeyin. Mavi Göl, saklı bir cennet güzelliğine sahip. Trekking yapanlar ve doğa fotoğrafları çekenler Mavi Göl’ü her yıl ziyaret ediyor. Göl yıl boyunca binlerce turisti ağırlıyor, turkuaz renkli suyuyla büyülüyor.

Torul Kalesi

Gümüşhane’nin Torul Kalesi, Orta Çağ’dan kalma bir kale. Kayalıkların tepesine konumlandırılmış olan kale, cam seyir teras ile taçlandırılmış. Gümüşhane’ye gelenler, 240 metre yükseklikteki terastan tüm şehri görebiliyor.