Yaz geldi mi Türkiye ve dünya turistleri için tatil rotası bellidir: Antalya! Antalya plajları, gece hayatı, enerjik şehir yaşamı ve doğal güzellikleriyle bilinen turizmin gözdesi bir Akdeniz kentidir. Her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan şehir, yüzmek ve çeşitli su aktivitelerine katılmak için akla gelen ilk yer. Antalya’nın en güzel plajları, koyları, ziyaretçilerine tertemiz suda yüzme keyfi yaşatıyor. Kalabalık, cıvıltılı, eğlenceli Antalya plajları ile her yaş grubu iyi vakit geçiriyor. Antalya’da denize girilecek sakin yerler ve enerjisi yüksek kalabalık plajlar bulunuyor. Tatilde nasıl bir atmosfer istiyorsanız, Antalya size onu sunuyor. O halde gelin meşhur Antalya plajlarını birlikte keşfedelim, nerelere gidebilirsiniz inceleyelim. İşte Antalya’nın en güzel plajları;

Antalya Halk Plajları

Lara Halk Plajı

Antalya’nın en kalabalık plajlarından biri sayılan Lara Halk Plajı, ılık suyu, kumluk alanı, çadır ve kamp alanları ile tatilcilere enerjik bir yüzme keyfi vadediyor. Alabildiğince geniş bir plajda, çiftler, aileler, tek başına tatile çıkanlar hiçbir rahatsızlık duymadan plajın tadını çıkarabiliyor. Lara Halk Plajı, Mavi Bayraklı Plaj Listesi’nde yer aldığı için temizlik, güvenlik, konfor anlamında tüm beklentileri karşılıyor.

İnciraltı Halk Plajı

Antalya merkeze çok yakın olan ve Mavi Bayraklı Plaj Listesi’nde yer alan tertemiz İnciraltı Halk Plajı, keyifli bir alan. Dinlenme alanları, plajı, sakinliği ile tatilcilere eğlenceli anlar yaşatıyor. Lara Plajı ile çok yakın olduğu için her iki plajı da aynı anda deneyimleme şansı bulabilirsiniz. İnciraltı, sadece manzarasıyla bile tatilcileri cezbediyor.

Konyaaltı Halk Plajı

Şehrin en uzun sahil şeridine sahip plajı Konyaaltı Halk Plajı’dır. Tepeden çekilen manzara videoları ve fotoğrafları, plajın ihtişamını göstermeye yetiyor. Bir tarafı dağlarla kaplı, masmavi ve tertemiz suların hakimiyet kurduğu upuzun bir plaj. Elbette yine Mavi Bayraklı Plaj listesinde boy gösteriyor. Aslında burası beş plajın birleşiminden doğan şehrin en uzun sahil şeridine sahip plajı özelliğini taşıyor. Mutlaka görülmeli.

Kaputaş Halk Plajı

Antalya, Kaş bölgesinde yer alan Kaputaş Plajı, kanyon ağzında konumlandığı için cep plaj olarak da anılıyor. Bir tarafı yemyeşil dağlarla, ormanlık alanla kaplı, diğer tarafta ise tertemiz ışıltılı bir deniz suyu. Kaputaş Plajı, yaklaşık iki yüz basamaktan aşağı inilerek ulaşılabilen bir plaj olduğu için gerçekten kusursuz manzaralar, fotoğraf ve video kaydetme fırsatları sunuyor.

Antalya Ücretli Plajlar

Olympos Plajı

Yeşil orman, masmavi deniz, ihtişamlı kayalar, masalsı dağlar ile tam bir doğa harikası olan Olimpos Plajı, Antalya Plajları arasında özel bir yere sahip. Tarihin, doğanın, kültürün izlerini korumayı başardığı için ziyaretçilerin hayranlığını kazanıyor. Olimpos Plajı’nda yüzmek, dinlenmek, vakit geçirmek hem çok eğlenceli hem de çok huzurlu hissettiriyor. Olimpos Plajı giriş ücreti kişi başı 40 ₺ olarak belirlenmiştir. Ancak antik kente Müzekart alarak ücretsiz defalarca girebilirsiniz.

Phaselis Plajı

Phaselis Antik Kenti’nin güzelliklerin biri şüphesiz cezbedici plajıdır. Plaja giriş yaptığınız andan itibaren kendinizi özel hissedebilirsiniz. Plaj içerisinde üç farklı koy var. Yeşilin ve mavinin eşsiz buluşması sayesinde tatilcileri hayran bırakacak manzaralar öne çıkıyor. Temiz denizi, konforlu kumsalı, yeşil atmosferiyle Phaselis Plajı görülmeye değer. Phaselis Plajı 2021 giriş ücreti kişi başı 55 ₺ olarak belirlenmiştir. Ancak plajda Müzekart geçerli olduğundan kart çıkarılması öneriyoruz.

Patara Plajı

Patara Antik Kenti’nde bulunan plaj, bölgenin en büyük ve en eşsiz plajlarından biridir. Fazlasıyla uzun bir kumsala sahip olan Patara, incecik kumu ve sığ deniziyle beğeni topluyor. Patara kumsallarındaki ince kumlar, ziyaretçilere kendini iyi hissettiriyor, uzun kumsalda akşamüstü saatlerinde keyif dolu anlar vadediyor. Patara Plajı, bozulmamış güzelliğiyle ülkemizin ve dünya turizm haritasının gözdelerinden biri sayılıyor. Plajın 2021 giriş ücreti kişi başı 40 ₺ olarak belirlenmiştir.

Antalya plajları, “Antalya’da denize nerede girilir? Antalya’nın en temiz denizi nerede? Antalya’nın en sakin plajları hangisi?” ve benzeri birçok soruya, tatilci talebine yanıt verecek zenginliğe sahip. Sakin, kalabalık, doğal, gösterişli, lüks, ücretsiz, ücretli onlarca plaj tatilcileri bekliyor. Antalya plajları, ünü Türkiye’yi aşmış güzellikleriyle dikkat çekiyor. Yabancı turistlerin, dünyaca ünlü oyuncuların tercih ettiği Antalya, yerli turistlerimizin de değerini bildiği tatil lokasyonları arasında parlıyor.