Güzel Atlar Ülkesi olarak bilinen Kapadokya, tam bir doğa harikası. Rüzgâr ve yağmur etkileriyle oluşan Kapadokya, gerçek anlamda bir doğa mucizesi. Gezenleri hayran bıraktıran bu masalsı güzellik, yıl boyunca milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Başlangıçta Peri Bacaları ve yerel mimarisi ile ilgi çekici görünen Kapadokya, gezdikçe aslında keşfedilesi birçok güzelliği, gizemi olduğunu gösteriyor.

Yeraltı şehirleri, tarihi kiliseleri, bölgenin tarihini ve dokusunu hissettiren mimarisi, renkli balon turları, yerel yaşamı, meşhur şarapları, cezbedici doğal ürünleri ve en önemlisi mistik güzelliğiyle Kapadokya gerçek bir gezi rotası. İşte bu yüzden herkes Kapadokya gezi rehberi kapsamında gezmeli, bölgenin her köşesini atlamadan gezmeli.

Kapadokya bünyesinde birçok gezi noktasını, birçok etkinliği barındıran şahane bir atmosfere sahip. Günübirlik Kapadokya turları, iki günlük gezi programları ile bölgeyi gezebilirsiniz ancak bizim önerimiz geniş vaktiniz varsa doya doya Kapadokya keşfi yapmanız yönünde. O halde gelin Kapadokya gezi rehberini bir de bizden okuyun. Başlıyoruz.

kapadokya

Kapadokya’da Gezilecek Yerler

UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alan Kapadokya’da gezilecek yerler şöyle;

Avanos

Meşhur Avanos çömleklerinin diyarını gezmeden olmaz. Kilin en güzel hallerini görebileceğiniz Avanos, size aynı zamanda kilden çömlek ya da başka ürünler yapmayı denemek için güzel bir fırsat sunuyor. Avanos, açık hava müzeleri, kiliseleri, vadileri ve doğal atmosferi ile hayranlık uyandırıyor.

Göreme

Kapadokya’nın popüler bölgesi Göreme, kiliseleri ve müzesi ile gezginlerin dikkatini çekiyor. Göreme’de çok fazla kilise var, hepsine vakit ayıramasanız da mutlaka denk geldiğiniz kiliseleri gezin. Göreme Açık Hava Müzesi’ni ise kaçırmayın.

Uçhisar

Kapadokya’nın en yüksek kısmında konumlanan Uçhisar kasabası, Kapadokya’nın trendleri arasında yer alıyor. Gezginler, bölgedeki kaleyi gezmek, vadide trekking yapmak, şarapçılık faaliyetlerini görmek, şarap tatmak, yerel restoranları deneyimlemek amacıyla Uçhisar’ı gezmeden Kapadokya’dan ayrılmıyor.

Ürgüp

Ürgüp, Kapadokya’nın sembol yerlerinden biri. Peri Bacaları’nı izleyebileceğiniz, gezebileceğiniz en özel noktalardan olduğu için gezginler Ürgüp’e ayrıca önem veriyor. Ürgüp tarihi dokusunu korumayı başarmış önemli bir bölge olup gezginler için camileriyle, vadileriyle, kiliseleriyle, hamamlarıyla, kaleleri ve tepeleriyle görülesi bir yer.

Yeraltı şehirleri

Kapadokya yeraltı şehirleri oldukça gizemli bir gezi imkânı sunuyor. Derinkuyu, Özkonak, Mazı, Kaymaklı ve Tatlarin Yeraltı Şehirleri gezebileceğiniz tarihi şehirler. Her birinin farklı hikayesi, farklı atmosferi bulunuyor. Gördükçe hayran kalacağınız yeraltı şehirleri, sizi fazlasıyla şaşırtacak özelliklere sahip. Mutlaka görmelisiniz.

kapadokya

Kapadokya’da Neler Yapılır?

Güzel Atlar Ülkesi Kapadokya’da yapabileceğiniz birçok şey var. Biz birkaç öneri ile sizlere fikir vermek isteriz. İşte Kapadokya gezisinde yapabilecekleriniz;

Kapadokya Balon Turu

Kapadokya denince akla gelen ilk etkinlik balon turu oluyor. Balon turu öylesine büyüleyici ve masalsı bir görüntü oluşturuyor ki cazibesine kapılmamak mümkün değil. Romantik Kapadokya gezginleri için balon turu şahane bir deneyim.

Kapadokya Şarap Tadımı

Şarap seven gezginler için Kapadokya’nın şarap tadım turları, programları çok keyifli ve leziz bir etkinlik. Bölgede üretilen şarapları romantik bir müzik, nezih bir ortamda, mistik atmosferle tatmak çok iyi hissettiriyor.

Çömlek Yapımı

Kapadokya, Avanos’a giden herkes çömlek yapmış, ellerini ve ruhunu çamurla, kille buluşturmuştur. Avanos’un meşhur çömlekleri bazen bir ziyaretçinin ellerinden çıkabiliyor. Avanos’ta çömlek yapmak eğlenceli bir deneyim.

Trekking

Doğa yürüyüşleri kadar maceracı, eğlenceli, huzurlu ve romantik bir etkinlik daha zor bulunur. Trekking, Kapadokya ziyaretçilerinin sıklıkla dahil olduğu bir doğa aktivitesi. Uzun süre bölgede kalmayı planlıyor ya da doğa tutkunuysanız trekking ile huzur bulabilir, keşfe çıkabilirsiniz.

ATV & At Turu

Adrenalini hissetmek için ATV ile arazide gezinmeye, bulutları geride bırakmaya hazır olun. ATV turları, at gezileri Kapadokya’nın sevilen doğa aktivitelerinden sayılıyor. Macera ve adrenalin tutkunları için ATV’ye, ata binmek doyumsuz bir keyif kabul ediliyor. 

Lezzet Turu

Kapadokya’nın yemekleri keşfedilmeye değer tatlara sahip. Sadece lezzetli yemekleri ve efsane şarapları için dahi Kapadokya’ya gezi programı yapılıyor. Testi kebabı, tandır, kömbe, ayva dolması ve daha birçok leziz yiyecek Kapadokya gezginlerini şımartıyor.

kapadokya

Kapadokya’da Konaklama

Kapadokya’da nerede kalınır? Kapadokya merkezde ve kasabalarda butik oteller, lüks oteller, pansiyonlar, kamp alanları bulunuyor. Kapadokya’da konaklama ücretleri yıl içerisinde değişebiliyor. Her bölgenin ve her konaklama merkezinin fiyatları farklı. Bütçenize en uygun Kapadokya otel fiyatları için gitmeden önce otellerden, pansiyonlardan fiyat almanızı öneririz. Özellikle pandemi sonrası dönemde konaklama fiyatları hakkında bilgi almakta yarar var.