Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri İzmir, Ege’nin incisi özelliğine sahip. Muhteşem güzelliği, zengin kültürel dokusu ve mozaiğiyle İzmir sadece Türk gezginlerin değil yabancıların da odak merkezinde. İzmir gezi rehberi, şehrin tüm güzelliklerini kapsıyor. İzmir’in meşhur tatil beldeleri, tertemiz plajları, gece hayatı, tarihi ve kültürel yerleri, etkinlikleri, canlılığı turistlerin İzmir’i tercih etmesinde önemli etken.

İzmir, dünya turizm haritalarının yıldız rotalarından biri olmasına ve her yıl dünyanın dört bir köşesinden yerli – yabancı turist ağırlamasına rağmen güzelliğini korumayı başarmış, tarihini bozmamış, tatil beldeleriyle cazibesini korumuş bir şehir. İzmir, birçok yönüyle turistler için en güzel tatil rotaları arasında boy gösteriyor. İzmir’i bir kez görenler bile bu tanıma hak veriyor, şehrin güzelliği karşısında hayran kalıyor.

Özgür, tatlı, sıcak, rahat, eğlenceli, huzurlu şehir İzmir, her mevsim çok güzel ama en çok yaz sezonunda güzel. Çünkü İzmir’de yüzmek, kordonda gezmek, gece hayatına akmak, plajlarda vakit geçirmek, kumsal partilerine katılmak, yerel lezzetleri keşfetmek, sanatsal faaliyetlerden yararlanmak bambaşka bir his. O halde İzmir gezi rehberi için birlikte keşfe çıkalım. Başlıyoruz. 

İzmir’de Gezilecek Yerler

İzmir gezi rehberinde öne çıkan gezilecek yerler şöyle;

Tarihi Asansör

Konak Meydanı yakınındaki Tarihi Asansör, şehri tepeden izlemek isteyenler için büyüleyici bir konum. 155 basamaktan oluşan asansör, şehrin cazibe merkezlerinden sayılıyor, mimarisiyle ve gezginlere sunduğu doyumsuz manzarasıyla akıllarda yer ediniyor. 

Saat Kulesi

İzmir’in sembollerinden Saat Kulesi, güvercinlerle donatılmış şahane bir yer. Saat Kulesi 25 metre yüksekliğiyle fazlasıyla ihtişamlı görünüme sahip. Saat Kulesi’ni görmeden evine dönen gezginlerin İzmir’i gördüm demesi pek doğru olmaz. Kuleyi, kulenin bulunduğu meydanı mutlaka görmeli, fotoğraf çektirmeli, aynı bölgedeki Yalı Camii ve Hasan Tahsin Anıtı’nı görmelisiniz.

Kordon Boyu

İzmir’de yaz akşamlarının güzelliklerinden biridir Kordon Boyu. Pasaport İskelesi’nden başlayan ve İzmir Limanı’nda son bulan uzun sahil şeridi, yaz gecelerinin eğlence durağı sayılıyor. Kordon Boyu, aynı zamanda gün batımını izlemek için de tercih edilen yegâne yerlerden biri. Konserlerden gösterilere kadar birçok etkinliğe Kordon Boyu ev sahipliği yapıyor.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı

Her şehrin mutlaka tarihi, kültürel bir çarşısı olur. İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı, tam anlamıyla tarih kokuyor. 17. Yüzyıldan bu yana varlığını koruyan çarşı, tekstil ürünlerinden aksesuarlara, baharattan el işçiliği ürünlere kadar binlerce farklı ürünün satıldığı keyifli bir alan.

Alsancak Sevgi Yolu

İki yanı ağaçlarla kaplı olan Alsancak Sevgi Yolu, huzurlu ve romantik atmosferiyle gerçekten de sevgi barındırıyor. Yol boyunca kitapçılar, sokak lezzetleri, el yapımı ürünler sizleri bekliyor. Bölgedeki kafe ve restoranlar hem yerel halkın hem turistlerin yoğun ilgisine maruz kalıyor.

İzmir’de Neler Yapılır? İzmir’de Yaz Tatili Nerede Yapılır?

İzmir’de yaz tatili yapmak ayrı bir keyif çünkü şehir turistik beldeleriyle ve meşhur plajlarıyla akla gelen ilk rotalardan. İşte İzmir’de tatil yapacağınız beldeler;

Çeşme

Turkuaz rengi denizin sonsuz gibi uzandığı, geniş kumsalın enerjik bir şekilde salındığı Çeşme; yaz geldiğinde maksimum ziyaretçi kapasitesine ulaşıyor. Eğlenceden yüzmeye her yönüyle Çeşme, en iyi tatil yerlerinden.

Alaçatı

Begonvillerin, renkli çiçeklerin ve masmavi denizin süslediği Alaçatı, tatilcilerin yaz boyunca mutlaka uğrayıp keyif yaptığı bir yer. Alaçatı, fazlasıyla şirin ve keşfedilesi güzelliklere sahip. Günübirlik bile olsa Alaçatı’da tatil yapmak ayrıcalıklı hissettiriyor.

Karaburun

Sakin tatil anlayışına hitap eden yerlerden biri şüphesiz Karaburun. Karaburun, şehrin en kalabalık dönemlerinde dahi İzmir’de sakin tatil için zemin oluşturuyor. Gözlerden uzak ama maviye ve şehre yakın bir tatil için Karaburun’u tercih edebilirsiniz.

Seferihisar

Sıcacık manzaralarıyla Seferihisar sevimli bir ilçe. Seferihisar’da yaşamak da tatil yapmak da özel hissettiriyor. Plajları, sahil şeridi, yerel dokusu tatilcilere keyifli anlar yaşatıyor. Samimi ve sessiz bir tatil için Seferihisar’ı düşünebilirsiniz.

Urla

Sessiz, sakin, huzurlu bir İzmir tatili yapmak isteyenler için Urla ideal bir rota. Küçük, sevimli, masmavi Urla ile zihnen ve bedenen dinlenebileceğiniz Urla, keşfedilmemiş koylarıyla tertemiz sularla yüzmenizi sağlıyor.

İzmir’de Konaklama

İzmir’de konaklamak için sınırsız imkanlar var. İzmir’in lüks otelleri, pansiyonları, orta gelir seviyesine hitap eden tatil otelleri, tatil köyleri, kiralık villaları, eşyalı evleri ve kamp alanları ile herkes İzmir’de bütçesine uygun konaklayabiliyor. İzmir otellerinin fiyatları hakkında genel bilgiye sahip olmak için gideceğiniz yerler özelinde otellerle iletişime geçebilir, fiyatları öğrenebilirsiniz. İzmir’de ekonomik bir tatil yapmak için ise erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmanızı öneririz.