Türkiye balayı rotaları açısından muhteşem bir ülke. Evlilik gibi uzun ve zahmetli bir sürecin sonucunda balayı ile dinlenmek, eğlenmek isteyen çiftler, Türkiye’deki şahane balayı yerleri sayesinde unutulmaz bir tatil deneyimi yaşıyor. Türkiye dört mevsim balayı yapılabilecek lokasyonları ile yerli ve yabancı çiftleri memnun ediyor. Siz de balayında gidilecek yerler araştırması yapıyorsanız ve hem kafanızdaki tatil planına hem mevsime hem de bütçenize uygun tatil yeri arıyorsanız işte size romantik balayı önerileri.  

Türkiye’nin En İyi Balayı Yerleri

Romantik, huzurlu, keyifli balayı rotaları şöyle;

Kapadokya

kapadokya

Peri Bacaları, Ihlara Vadisi, balon turu, muhteşem gün batımı ve eşsiz şarapların öne çıktığı Kapadokya’da balayı, tam anlamıyla bir masal hissi veriyor. Romantik ve mistik havası nedeniyle Kapadokya balayı anlamında benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Balayınız boyunca gün batımını izleyebilir, güneşin doğduğu ana şahitlik edebilir, balonla sema gezisi yapabilir, yöresel lezzetleri keşfedebilir, leziz şarap tadımlarına katılabilir, yerel halkın el sanatlarını inceleyebilir, Peri Bacaları arasında romantik fotoğraflar çektirebilir, Kapadokya’nın her köşesini aşkla dolaşıp yaşayabilirsiniz.

Bodrum

bodrum

Sadece Türkiye değil dünya tatil haritasında da popüler olan Bodrum, balayında gidilecek yerler listelerinin vazgeçilmezi. Bodrum popülaritesine rağmen balayı çiftleri için farklı bir atmosfer sunuyor, romantik yönünü öne çıkarıyor. Bodrum’un kendine has coğrafik dokusu, cıvıltısı, renkli görünümü, eşsiz plajları, deniz aktiviteleri, butik otelden lüks otellere kadar geniş konaklama imkanları ve enerjisi yüksek atmosferiyle balayı çiftlerinin tüm beklentilerini karşılayacak potansiyele sahip. Bodrum’a daha önce gittiyseniz bile balayında her şeyin daha farklı ve özel görüneceğinden emin olabilirsiniz. Hem ne demişler? Aşıkken Bodrum daha güzeldir.

Datça

datça

Muğla’nın sevilen duraklarından Datça, balayında gidilecek yerler listesinin gizli yıldızı. Sadece koylarıyla bile ziyaretçilerini mest eden Datça, huzurlu ve romantik balayı rotası arayanlar için birebir. Datça’ya İlkbaharın ilk günlerinden son baharın son günlerine kadar çok geniş bir zaman diliminde gitmek mümkün. Bahar geldiğinde masmavi Datça denizine eşlik eden badem çiçekleri, bölgeye romantizm kazandırıyor. Huzurla dinlenmek, enerjisi yüksek anlar yaşamak, deniz – kum – güneş keyfi yaşamak, romantik günlere imza atmak için Datça kusursuz bir rota.

Marmaris

marmaris

Bahar – yaz dönemi çiftleri için bir başka cennet lokasyon şüphesiz Marmaris’tir. Marmaris, yerli ve yabancı turistlerin keyifli rotalarından yalnızca biri. Muhteşem Marmaris koyları ile balayı turları yapmak, bölgenin tarihi dokusunu keşfe çıkmak, yerlilerin sıcacık samimiyetini hissetmek, doğayla ve tarihle iç içe bir balayı geçirmek, ışıltılı plajlarda yüzmek çiftlerin anı haritasını renklendiriyor. Marmaris’te balayı yapmak yeni yaşam enerjisi toplamak kadar motive edici bir deneyim sunuyor. 

Arsuz

Arsuz, Hatay’ın pek bilinmeyen Akdeniz’e kıyısı olan sevimli bir ilçesi. Balayında az bilinen yerler tercih etmek isteyenler için Arsuz oldukça ideal bir rota. Amanos Dağları ve Akdeniz kıyısı arasında yer alan Arsuz, antik kent özelliğini bugün hala koruyor. Arsuz ilçesinde denize girebilir, antik geziler yapabilir, eğlenceli gece hayatına karışabilir, tarih ve kültür yolculuğuna çıkabilir, meşhur Hatay yemeklerini yiyebilir, doyasıya dinlenebilir ve romantik anlara imza atabilirsiniz. Arsuz ilçesi, balayı çiftlerinin gitmekten keyif duyduğu bir rota olmanın yanı sıra mutlaka gezilmesi önerilen de bir ilçe.

Ağva

ağva

Marmara Bölgesi balayı yerleri dendiğinde akla gelen ilk yerlerden biri kesinlikle Ağva oluyor. Ağva, İstanbul – Şile’ye bağlı huzurlu bir belde. Sonbahar ve kış dönemindeki romantik manzaralarıyla cezbeden Ağva, yıl boyunca balayı çiftlerini ağırlıyor. Marmara’da yaşayıp da Sonbahar – kış mevsimlerinde evlenecek çiftler için Ağva çok romantik bir balayı yeri. Göl kıyısında yürüyüş yapmak, kamp yapmak, Ağva’nın lezzetlerini denemek, orman havası almak, sessizliğin keyfini çıkarmak düğün yorgunluğunu alıyor, çiftlere romantik anılar yaratıyor.

Sapanca

Balayında gidilecek yerler elbette lüks ya da popüler olmak zorunda değil. Sakarya’ya bağlı olan Sapanca ilçesi, Marmara Bölgesi balayı rotalarının minimal, huzurlu bir rotası sayılıyor. Yine dört mevsim balayı yapılabilecek bir yer özelliği taşıyor. Ancak sonbahar – kış mevsimlerinde Sapanca’da balayı yapmak çok daha keyifli. Sonbahar yaprakları, kış manzarası romantik ambiyansı artırıyor. Dinlenmek ve gerçek anlamda baş başa kalıp romantizmin tadını çıkarmak isteyenler yönünü Sapanca’ya çeviriyor.

Bonus: Mavi Tur

mavi tur

Seyahat etmeyi ve deniz üstünde tatil yapmayı sevenlerin her yaz deneyimlediği Mavi Tur, balayı çiftlerinin de gözdesi. Deniz üstünde sabit kalmadan sürekli keşiflerin yapıldığı, her sabah farklı bir koyda, denizde uyanılan bir mavi tur kulağa çok romantik geliyor. Klasik bir balayı yapmak istemeyen çiftler için Mavi Tur öneriliyor.