Türkiye’den vizesiz gidilebilen ülkeler her geçen gün artıyor, Türk vatandaşı olarak sadece pasaportla hatta bazı ülkelere sadece kimlikle seyahat edebilmek mümkün. Vizesiz gidilen ülkeler, yurt dışı tatil deneyimi yaşamak isteyen kişiler için özellikle büyük avantaj sağlıyor. Sırt çantanızı, uçak biletinizi alıp yurt dışına seyahate çıkabileceğinizi düşünsenize? Kulağa şahane gelmiyor mu? Türkiye vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler, her zaman yurt dışı tatil rotaları arasında en popüler ülkeler olmuştur. O halde bir kez daha gelin birlikte bakalım, vizesiz gidebileceğiniz en iyi ülkeler hangileriymiş görelim.

2021 Vizesiz Gidilebilen Ülkeler Listesi

2021 vizesiz ülkeler listesinde yer alan ülkeler şöyle: Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahamalar, Bahreyn, Barbados, Beyaz Rusya, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Botsvana, Britanya Virjin Adaları, Brunei Sultanlığı, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Endonezya, Ermenistan, Esvatini, Fas, Fiji, Fildişi Sahili, Filipinler, Guetemala, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Haiti, Hong Kong, İran, Irak, Jamaika, Kamboçya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kosova, Kosta Rika, Kuveyt, Makedonya, Laos, Lübnan, Madagaskar, Makao Özel İdare Bölgesi, Maldivler, Malezya, Mauritus, Meksika, Moldova, Moğolistan, Nepal, Nikaragua, Özbekistan, Palau Cumhuriyeti, Panama, Paraguay, Peru, Saint Kitts, Samao, Seyşeller, Sırbistan, Singapur, Sudan, Suriye, Şili, Tacikistan, Tayland, Tayvan, Tonga, Trinidad ve Tobago, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün, Venezuela, Zambiya ve Zimbabve.

Türkiye'den Vizesiz Gidilen En Güzel Ülkeler

Vizesiz gidebileceğiniz ülkeler listesi epey kabarık. Peki, en güzel ve en görülesi vizesiz ülkeler hangileri? İşte size birkaç ülke önerisi;

Maldivler

Maldivler

Güney Asya’nın en popüler rotalarından olan Maldivler, Türklerin çok sevdiği ve genellikle balayı ülkesi olarak tercih ettiği ülke. Maldivler, 30 gün boyunca Türklere vizesiz, sadece pasaportla tatil yapma imkânı veriyor. Rüya gibi atmosferi sebebiyle deniz – kum – güneş tatil dendiğinde akla ilk Maldivler geliyor.

Ukrayna

Ukrayna

Ukrayna Türklerin adeta akın ettiği vizesiz ülkelerin başında yer alıyor. En ucuz ülkeler arasında boy gösteren Ukrayna, gece hayatı, tarihi ve kültürel dokusu ile Türkleri cezbediyor. Ukrayna’ya çipli kimlik ile pasaportsuz, vizesiz 60 günü aşmayacak şekilde gidebilirsiniz. Pasaportsuz gidilen ülkeler, Türklerin ekonomik anlamda da rahat ettiği ülkelerden sayılıyor.

Brezilya

Brezilya

Güney Amerika ülkesi olan Brezilya, 90 güne kadar Türklerden vize istemiyor. Güney Amerika’yı keşfe çıkmak için Brezilya şahane bir seçenek. Vizesiz gidebileceğiniz Brezilya, popüler yaşantısı ve görülesi yerleri ile Türkler için masalsı bir tatil vadediyor.

Güney Kore

Güney Kore

Uzak Doğu ülkelerinden Güney Kore, 90 güne kadar vizesiz gidebileceğiniz ülkeler arasında. Güney Kore, ülkemizde gerek kültürü gerek müziği ve sinema yapımlarıyla çok popüler. Her yıl binlerce Türk seyahat, eğitim ve iş sebebiyle Güney Kore’ye gidiyor. Güney Kore’ye özellikle baharın başlangıcında Sakura Festivali kapsamında sıklıkla gidiliyor. Sevilen Güney Kore kültürünü yakından görmek ve deneyimlemek isteyenler ise vizesiz ülke avantajından yararlanıyor, güzel ülkeyi keşfe çıkıyor.

Japonya

Japonya

Dünyanın en pahalı ülkesi olan Japonya aynı zamanda dünyanın en çok merak edilen renkli, enerjik ülkesi. Türk vatandaşları 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz Japonya seyahati yapabiliyorlar. Japonya, her şehri ile oldukça renkli ve farklı bir atmosfer sunuyor. Ülke öylesine enerjik bir değişime sahip ki her Japonya seyahatinde şaşırmak, hayran kalmak, yeni şeyler keşfetmek mümkün.

Kosta Rika

Kostarika

Orta Amerika ülkesi Kosta Rika, görülmesi gereken ülkeler arasında cezbedici özelliğe sahip. 180 güne kadar Türk vatandaşlarından vize istemeyen Kosta Rika, yerel insanların renkli yaşamı, hayranlık uyandırıcı doğal güzellikleri ve dünyanın en mutlu ülkesi olma özelliği ile mutlaka gitmeniz gereken bir ülke. Kosta Rika, vizesiz gidebileceğiniz en iyi ülkelerden biri diyebiliriz. 

Meksika

Meksika

Kuzey Amerika ülkesi Meksika, iki tarafı okyanusla kaplı muhteşem manzaralara sahip turistik bir ülke. Vizesiz gidebileceğiniz ülkeler arasında ilgi çekici bir seçenek olarak sizleri bekliyor. 30 günü aşmamak kaydıyla Meksika’ya vizesiz gidebilir, renkli ülkenin tadını çıkarabilirsiniz. Meksika, sadece festivalleriyle bile gezip görülesi bir ülke özelliği taşıyor.

Tayland

Tayland

Balayı ülkeleri listesi yaptığınızda karşınıza en güzel ve en ucuz ülke seçenekleri arasında Tayland çıkabilir. Tayland, Türklerin en sevdiği balayı rotalarından biri. Asya ülkesi olan Tayland, Türklerden 30 güne kadar vize istemiyor. Tayland ucuz ve vizesiz ülke özellikleriyle fazlasıyla cazip olduğundan gidebileceğiniz en keyifli ülkelerden olmaya aday. Tayland’ın muhteşem doğası, kendine has kültürü, farklı tatları ve egzotik yaşamı sizleri bekliyor.